Prasa do miesa uzywana

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Ruda Śląska pożyczka bez bik

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w strony zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczbie rozbitych plastrów w czasie krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w ciągu godziny, przy czym mięso nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest nadzwyczaj naturalna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności skupiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji oraz uczuciu otrzymywanym od 1990 roku występuje na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz wysoką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.